Behemoth Synergy horn

Tråde Se tråd i gallerivisning

 • schlager

  Bruger
  Oprettet
  12/7/21
  Indlæg
  28
  Reaction score
  23
  Placering
  4200
  I foregående post beskrev jeg det, jeg vil betegne som konventionelle horn (eksponentiel, tractrix mm.) Jeg kom også ind på at disse horn begynder at blive direktionelle (beaming) jo mere frekvensen øges. Hvornår denne beaming indtræder, er afhængig af hvor stor enheden, der driver hornet, er. Her gælder nøjagtigt de samme fysiske regler, som for direkte strålende enheder.

  Dvs. at for en mellemtone kompressionsdriver med en membran diameter på 10 cm, sker det ved 3400 hz og for en kompressionsdriver diskant er det mellem 3400 - 8947 hz, afhængig af membran størrelse. Prisen for denne beaming er, at når der er flad frekvens respons on-axis, så energien i de høje frekvenser lavere off-axis.

  Enter konstant direktivitets horn (CD horn). Denne type horn blev udviklet for at give en rimelig konstant frekvens respons, både on-axis og off-axis. Man kan også kalde dem for kontrolleret direktivitets horn, for ofte vil hornet ikke være stort nok til at have konstant direktivitet helt ned i bassen.

  Det første CD horn var udviklet i 1974 af Don Keele fra Electro Voice. Det var udformet med en eksponentiel horn hals, som gik over i en konisk sektion. Altec fulgte kort tid efter med Mantaray som var et såkaldt diffraktions horn.


  Altec mantaray.JPG
  1650356798319.png  Mest kendt er nok JBL’s Bi-Radial horn (røvballe horn)


  biradial.JPG
  Samt JBL’s store 2360 horn


  jbl 2360.JPG
  Earl Geddes var ikke tilfreds med de typer at diffraktions horn, da han mente at de generede forstyrrende higher order modes (HOM) fænomener. Kort fortalt er HOM’s en afvigelse fra en intakt bølge propagation ud gennem et horn, skabt af refleksioner i hornet. Debatten pågår stadig hvorvidt dette er et hørbart problem. Han udviklede så det oblat sfæriske horn.


  OS horn.JPG  En potentiel ulempe ved runde horn er at munden har ens afstand til horn halsen. Derved vil en mulig diffraktion ved munden, blive forstærket kraftigt. Ved brug af rektangulære horn, kan dette mindskes. Således så SEOS hornet dagens lys.


  seos.JPG
   
 • Indlæser…

Tråde Se tråd i gallerivisning

 • Indlæser…
Top Bottom